Домашнє морозиво , смак радянського пломбіру

recept-morozhenogo Цукор - 2 склянки Молоко -1 літр Масло вершкове - 100гр Крохмаль - 1 ч.л. Жовтки яєчні - 5 шт. Вершкове масло опускаємо в підігріте молоко і доводимо його до кипіння. В іншій ємності з'єднуємо цукор , крохмаль і жовтки , перемішуємо і розтираємо все до однорідної маси. Після чого додаємо сюди трохи молока , в результаті повинна вийти маса по консистенції як рідка сметана. Тим часом молоко закипіло і в нього ми поступово , тонкою цівкою вливаємо жовткова масу , при цьому не забуваємо постійно перемішувати. Доводимо до кипіння. Коли суміш закипіла , знімаємо каструлю з вогню і ставимо її в холодну воду , при цьому все треба ретельно перемішувати , поки маса не охолоне і не стане теплою . Потім масу залишаємо до її повного охолодження , періодично перемішуємо , після чого розливаємо у форми , і відправляемо в холодильник для заморозки.